Van otlu peynirli roka salatası, karamelize elma, şekerli ceviz ve balsamik sos ile |
|
Sosu için ; |
Malzemeler; |
10 mlt balsamik sirkesi, 20 mlt zeytinyağı |
Yapılışı; |
Zeytinyağı ve balsamik sirkesi mikserde kıvam alana kadar karıştırılır. |
|
Salata için ; |
Malzemeler; |
1 adet elma, 10 gr ceviz, 10 gr şeker, 10 gr cherry domates, 60 gr van otlu peyniri, 5gr pırasa, 10 gr havuç,150 gr roka, yarım limon, 50 mlt ayçiçek yağı |
Yapılışı; |
Elma soyulup dörde bölünür ve silindir şeklinde kesilir. Elma dilimleri tavada çok az şeker ve yarım limon ile karamelize olana kadar sotelenir. Elde kalan diğer şeker yeteri kadar suya konulup şerbet yapılır. Şerbet kaynarken ceviz içi şerbetin içine atılıp kaynatılır. Sonra çıkarılıp fritözde kızartılır. Peynir üçgen, ince dilimler halinde kesilir. Pırasa ve havuç ince dilimler halinde kesilip buzda bekletilir.Rokalar yıkanıp ayıklandıktan sonra elle 2 ye bölünür. Bir kaba alınıp üzerine balsamik sos dökülür. Rokalar sosla harmanlandıktan sonra servis edilecek tabağa alınır. Etrafına şekerli ceviz, karamelize elma, cherry domates konulur. Havuç ve pırasa şeritleri ile dekore edilip servise sunulur. |