Karamelize enginar tart |
|
Karamel sosu için; |
Malzemeler; |
40 gr Toz şeker, 15 gr Tere yağ |
Yapılışı; |
Şeker ve tereyağ bir kapta esmerleşene kadar kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır. |
|
Enginar Compot için; |
Malzemeler; |
4 adet Donmuş enginar, 80 gr Karamelize şeker, 200 gr Toz şeker, 300 gr Su |
Yapılışı; |
Tüm malzeme bir kapta yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynatılır. |
|
Badem Kremi için; |
Malzemeler; |
20 gr Yumuşak tere yağ, 20 gr Pudra şekeri, 20 gr Un, 20 gr İrmik, 20 gr Toz badem |
Yapılışı; |
Tüm malzeme mikserde 3 dk. Yavaş, 2 dk. Hızlı devirde çırpılır. |
|
Tart Hamuru için; |
Malzemeler; |
80 gr Yumuşak tere yağı, 40 gr Toz şeker, 4 adet Bütün yumurta, 120 gr Un, 2 gr çubuk vanilya, 4 gr Portakal suyu tercihe bağlı kabuğunun rendesi de olabilir |
Yapılışı; |
Bütün malzeme mixerde 2 dk harmanlanır. Yuvarlak bir Silikonun içine karamel sos konur, sonra enginar kompot konur, üzerine badem kreması konur, en son tart hamuru ile kapatılıp 180 C fırında 20 dk pişirilir. Üzerine karamel jel sürülerek arzu edilen şekilde dondurmalı veya sade olarak servis edilir. |