You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Zeytinyağlı dolma tabağı

Zeytinyağlı  dolma tabağı ;Kuru incirli domates dolması & Vişneli kuru patlıcan dolması & Kestaneli yaprak sarma
Dolma içi için ;
Malzemeler;
100 gr Pirinç, 5 gr Yenibahar,  300 gr Soğan,  5 gr Kimyon,  100 mlt ayçiçek yağı,  3 gr Toz tarçın, 10 gr  Çam fıstık, 10 gr Kuşüzümü, 5 gr Kuru nane,  ¼ bağ  taze maydanoz, ¼ bağ  taze nane, ¼ bağ Taze nane,             10 gr Tuz
Dolma için ;
Malzemeler;
50 gr asma yaprağı, 2 adet kuru patlıcan, 1 adet küçük boy domates, 20 mlt zeytinyağı, yarım limon, 1 adet Kuru incir, 10 gr Vişne komposto, 10 gr Kestane
Yapılışı;
      Çam fıstığını ayçiçek yağında kavurun. Sonra piyaz doğranmış soğanları ilave edin.Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış ve iyi süzülmüş pirinci ilave edin. Hepsini karıştırarak kavurduktan sonra tüm baharatları ve ılık suda bekletilmiş kuş üzümlerini ilave edin. Pirinç için su ilave etmenize gerek yok. Soğan suyu yetecektir. Burada önemli olan soğan miktarının pirinç miktarının üç katı olmasıdır! 5 dakika kısık ateşte ağzı kapalı vaziyette pişirin.Sonra içi hemen geniş bir tepsiye boşaltın üzerine ince kıyım maydanoz ve taze nane atılıp karıştırın.Kuru patlıcanı sıcak suda haşlayıp süzdürün. Domatesin ise kendisine zarar vermeden  içini çıkarın. Yaprakları sıcak suda 1 saat kadar bekletin ve sonra süzdürün. Şimdi tüm malzemelerimiz doldurmak için hazır durumdalar.Artık dolmalarınızı doldurabilirsiniz. İç pirinci üçe bölün ve domates için kuru incir, patlıcan için vişne ve asma yaprağı için kestane ile karıştırıp dolmalarınızı doldurun.Domates diğerlerine göre daha kısa zamanda pişeceği için doldurmadan önce onun pirincini daha fazla pişirmek gerekir!Dolmaların pişme süreleri farklı olduğu için ayrı ayrı tencerelerde veya tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Pişirmeden önce üzerlerine biraz zeytinyağı ve su ile limon dilimleri ilave etmeniz gerekir!Dolmalar piştikten sonra tencereden çıkarmadan soğutun. (Eğer tencereden sıcakken çıkarırsanız dolmalar kararır)
Nane dip için ;
Malzemeler;
30 gr Süzme yoğurt, 1 diş Sarmısak,  ½ bağ Taze nane, Yeteri kadar  tuz
Yapılışı;
Naneyi ve sarmısağı ince kıyım doğradıktan sonra tüm malzemeleri çırparak karıştırın.

Leave a comment