You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Yoğurtlu Meze Çeşitleri

YOĞURTLULAR
TANIM İşlenen ana sebzenin pişmiş veya çiğ olarak; rendelenmiş veya doğranmış olarak süzme yoğurtla karıştırılmasından elde edilen mezelerdir.
ÖRNEK REÇETE Havuç Tarator;Rendelenmiş havuçlar yeteri kadar tereyağında kavurulur. Sarımsak püre haline getirilir. Süzme yoğurt, havuç, sarımsak ve zeytinyağı karıştırılıp tuz ve çok az şeker ile iyice karıştırılır.
PÜF NOKTALAR & Bu grupta tereyağı kullanmak mezenin kıvamını koyulaştırır!& Süzme yoğurdun ekşiliğini kırmak ve yoğurdun tadının sebzenin önüne geçmesini önlemek için hafif toz şeker atılır!& Mezeye hafif aroma vermek için soteleme işleminde farklı tadlar kulanabilirsiniz. Örn; Havuç taratorda karanfil, rezene taratorda anason, balkabağı taratorda tarçın, kerevizde limon aroması çok vurucu olacaktır!
BAŞLICA ÇEŞİTLER Havuç / Bal kabağı / Kereviz / Kabak / Patlıcan / BiberDeniz börülcesi / Kaya koruğu / Turp / Brokoli / Karnabahar Mantar / Ispanak / Rezene / Pancar / Semizotu / Lebeni

Leave a comment