You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Soslu Zeytinyağlılar

TERBİYELİLER
TANIM Ürünler pişme süresine göre az miktarda patates rendesi ile sırayla sotelenip yeteri kadar su ve üç te bir ölçüde portakal suyu ilave edilerek hazırlanan terbiyeli sosa istenilen sebze veya meyve parçaları atılarak pişirilir.
ÖRNEK REÇETE Zeytinyağlı Enginar;İnce doğanmış soğan, parizyen çıkarılmış havuç ve rende patates sotelenir. Enginar miktarına göre yeteri kadar su ve suyun üçte biri kadar portakal suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kısık ateşe alınır ve içerisine pişme sırasına göre enginar, parizyen patates ve bezelye taneleri atılır. Tadlandırıldıktan sonra pişince ocaktan alınır.
PÜF NOKTALAR & Kıvam için un yerine patates rendesi kullanarak zeytinyağlımızın daha hafif olmasını sağlıyoruz!& Portakal suyu kullanarak portakalın asidinin damakta enginarın tadını ön plana çıkarmasını sağlıyoruz!& Kısık ateş ve mümkünse bakır tencere veya toprak güveç lezzeti arttırır!& Seçtiğiniz ürüne göre iç garnitür olarak yardımcı sebzeler yerine nohut, bulgur gibi bakliyatlar kullanılabilir!& Soslu yemeklerde üste çıkan köpük alınmazsa yemek mat ve buruk acı hal alır!& Enginar taze değilse mutlaka ön haşlama yapılmalı ve haşlanılan su zeytinyağlıda tekrar kullanılmalı!
BAŞLICA ÇEŞİTLER Enginar Kalbi / Kereviz / Bamya / Balkabağı / KengerKavun ve Karpuz kabuğu (dış tabaka hafif soyulmuş!)

Leave a comment