You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Köpoğlu ve zeytinyağlı enginar kombinasyonu

Köpoğlu & Zeytinyağlı enginar düeti
Köpoğlu için ;
Malzemeler;
½ adet Patlıcan, 10 gr mısır unu, 2 adet Domates, 20 gr süzme yogurt, 50  mlt Ayçiçek yağı, ½ adet Soğan, 10 gr tereyağ,        1 diş sarmısak, 2 yaprak  taze fesleğen, 5 gr tuz, 2 gr şeker
Yapılışı;
   Patlıcan alaca soyulur ve 1 cm kalınlığında halka olarak kesilir. Üzerine bir miktar tuz atılarak 20 dk dinlendirilir.Sonra yıkanıp kurulandıktan sonra mısır ununa bulanıp ayçiçek yağında kızartılır. Sonra üzerine hafif toz şeker serpilerek acısı alınır.Domates sos için domatesler konkase hazırlanır (Kabuğu soyulup, çekirdeği çıkarılmış ve küp doğranmış domates) ince doğranmış soğan ve sarmısak tereyağında kavrulur. Sonra domatesler ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Domatesler suyunu çekmeye başladığında fesleğen ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Her bir patlıcan diliminin üzerine domates sos konularak patlıcanlar kule yapılır. En son üzerine çırpılmış yoğurt konulur.
Zeytinyağlı enginar için ;
Malzemeler;
1 adet enginar, ½ adet havuç, ½ adet patates, 5 gr bezelye, 1 adet portakal, 10 mlt zeytinyağı, 5 gr tuz
Yapılışı;
İnce doğanmış soğan, parizyen çıkarılmış havuç ve rende patates sotelenir. Enginar miktarına göre yeteri kadar su ve suyun üçte biri kadar portakal suyu ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kısık ateşe alınır ve içerisine pişme sırasına göre enginar, parizyen patates ve bezelye taneleri atılır. Tadlandırıldıktan sonra pişince ocaktan alınır.

Leave a comment