You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Kivili bulgur keki üzerinde deniz tarağı

Kivili bulgur keki üzerinde deniz tarağı tava tereyağ limon sos ile
Kivili bulgur keki için ;
Malzemeler;
1 adet  Kivi, 10 gr Beyaz peynir, 5 gr Taze fesleğen, 5 gr Ceviz içi, 30 gr İnce bulgur, 1 adet Patates,5 gr Tatlı kırmızı toz biber, 1adet Portakal, Tuz
Yapılışı;
     İnce bulgur ağzı kapanabilir bir kaba alınıp üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilip ağzı sıkıca kapatılır.20 dakika kapak açılmadan bekletilir. Ayrı bir kapta patates soyulur ve haşlanır. Haşlanan patates ve portakal kabuğu bulgurun içine rendelenir. Sonra 10 dakika sürekli yoğurulur. Bulgur macunsu kıvama gelince tatlı kırmızı toz biberle ve tuzla tatlandırılıp bir strecin üzerine ince bir tabaka halinde açılır.Ayrı bir yerde kivi küçük küpler halinde doğranır. İçine beyaz peynir rendelenir , ceviz ve fesleğen doğranır.Bu karışım açılan bulgur kekinin ortasına konulur ve streç yardımıyla rulo hale getirilir. Sonra streç çıkarılır,bulgur kekinin etrafı düzeltildikten sonra teflon tavada alt üst kızartılıp 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir.
Tereyağ limon sos için ;
Malzemeler;
10 gr Tereyağ, 1adet  Limon, 20 gr   Krema, Tuz
Yapılışı;
Krema bir tava ile ocağa konulur. Hafif kaynamaya başladığında yavaş yavaş parça tereyağı ilave edilir.Sonra bir adet limonun suyu sıkılıp kıvamı kontrol edilerek ilave edilir. Limonun kabuğuda sosun içine rendelenir. Tuzla tadlandırılıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır.
Deniz tarağı için ;
Malzemeler;
3 adet  Deniz tarağı, 5 gr Taze kişniş, 1 adet Limon çubuğu, 2 gr Taze zencefil, 10 mlt Zeytinyağı, 5 mlt Limon suyu,1 diş Sarmısak
Yapılışı;
       Sarmısak, fesleğen, kişniş ve limon çubuğu ince kıyım doğranır. Deniz tarağı tuz ve değirmen karabiberle tadlandırıldıktan sonra ince kıyım baharatlar, zeytinyağı ve limon suyu ile marine edilir. Sonra iyi ısıtılmış teflon tavada her yüzü 2 şer dakika olacak şekilde pişirilir.Bulgur keki servis tabağına alındıktan sonra üzerine deniz tarakları konulur. Tereyağ limon sosla ve arzu edilen dekorasyonla servis edilir.

Leave a comment