You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Kestaneli bulgur pilavı eşliğinde mahmudiyye (6 kişilik)

Kestaneli bulgur pilavı eşliğinde Mahmudiyye (6 kişilik)
Kestaneli bulgur pilavı için;
Malzemeler;
300 gram kalın bulgur, 200 gram kestane, 200 gram soğan, 60 gram tereyağ, 30 gram kuru üzüm, 10 gram kimyon, 10 gram yeni bahar, 10 gram salça, bir demet dereotu, 10 gram tuz. 1/2 litre kaynar su.
Yapılışı;
İnce kıyım soğan tereyağında sotelenir. Ayrı bir yerde ıslatılıp süzülmüş bulgur ilave edilir. Bulgur birkaç dakika kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Salçanı kokusu çıktıktan sonra kestane ilave edilir. Sonra geri kalan malzemeler ilave edilir ve kaynar su eklenip kapağı kapatılır. 5 dk kısık ateşte bekletildikten sonra ocaktan alınır.
Mahmudiyye için;
Malzemeler;
1,5 kg bütün tavuk, 30 gram bal, 300 gram kuru kayısı, 200 gram kuru üzüm, 150 gram badem, 30 gram tereyağ,10 gram tuz.
Yapılışı;
Tavuk haşlanıp tuzlanır. Badem ılık suda bekletilip kabukları soyulur. Kuru kayısı ve üzüm ılık suda bekletilir. Tavuğun lop etleri ve suyu alınır. Ayrı bir tencerede haşlanan tavuk etleri tereyağında birkaç dakika çevirilip kuru üzüm, kuru kayısı, bal ve badem ilave edlir. Bir müddet soteledikten sonra yeteri kadar tavuk suyu konulup bir taşım kaynatıldıktan sonra dinlenmeye alınır. Kestaneli bulgur pilavı ile servis edilir.

Leave a comment