You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Karides ile kaplanmış levrek fileto

Karides ve tarhana ile kaplanmış levrek fileto  fırınlanmış sebzeler ile
Garnitür için;
Malzemeler;
1 adet İri boy patates, 5 gr Tuz, 1 adet Domates, 3 gr Tane kara biber, 120 gr Taze ıspanak, 1 diş  Sarımsak,50 gr Soğan, 10 gr Tereyağ
Yapılışı;
Patates soyulur ve slayser ile boydan 1,5 cm kalınlığında kesilir. Kenarları traşlanıp fritözde kızartılır. Tuz ve değirmen biberle tadlandırılır. Domates enlemesine 2 ye bölünür. Düz durması için alt tarafları tıraşlanır.Çekirdekli kısmı çıkarılır. Sarmısak ezilip domatesin üzerine konulur. Domateste tuz ve biberle tadlandırılır.Ayrı bir tavada ıspanak soğanla birlikte tereyağında sotelenip tadlandırıldıktan sonra domatesin üzerine konulur.
Levrek fileto için;
Malzemeler;
1 adet  600 gr lık levrek, 5 gr taze fesleğen, 2 adet Jumbo karides, 30 gr çimçim karides, 5 gr taze Kekik, 10 gr Krema, 1 adet Kurutulmuş domates, 1 diş Sarmısak, 10 gr Yeşil kokteyl zeytin, ½ adetLimon çubuğu, 5 gr tuz, 1 adet Limon,    5 gr Tane karabiber, 20 gr Tarhana, 5 gr taze kişniş
Yapılışı;
       Kurutulmuş domates suda haşlanıp yumuşatılır.Levreğin filetoları çıkarılıp yıkanıp kurulandıktan sonra uçlarından belli miktar kesilerek büyüklüğü ayarlanır. Kesilen küçük parçaların derileri temizlenip miksere konulur. Sonra mikserin içine çimçim karides, krema, sarmısak, limon çubuğu, fesleğen, kekik, kuru domates, tarhana ve kokteyl zeytin konulur ve tüm malzeme macun kıvamına gelene kadar çekilir. Sonra mikserden alınır ve tuz ve değirmen karabiber ile tadlandırılır.Levrek fileto tuz, değirmen karabiber, kişniş ve limon ile tadlandırıldıktan sonra mikserde çekilen fars karışımı filetonun üzerine sürülür. Üstüne tekrar tarhana serpilir. Jumbo karidesler halka halka kesilerek levreğin üzerine döşenir. En son karideslerin üzerine de yeteri kadar tuz ve değirmen karabiber dökülerek tadlandırılır.Balık servis edilmeden önce teflon tavada derili tarafı 3 dk kadar pişirilir. Sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk pişirilir. Patates garnitürün üzerine konulur. Sos dökülerek servis edilir.

Leave a comment