You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Karamelize enginar tart

Karamelize enginar tart
Karamel sosu için;
Malzemeler;
40 gr Toz şeker, 15 gr Tere yağ
Yapılışı;
Şeker ve tereyağ bir kapta esmerleşene kadar kısık ateşte kaynatılıp ocaktan alınır.
Enginar Compot için;
Malzemeler;
4 adet Donmuş enginar, 80 gr Karamelize şeker, 200 gr Toz şeker, 300 gr Su
Yapılışı;
Tüm malzeme bir kapta yaklaşık 30 dakika kısık ateşte kaynatılır.
Badem Kremi için;
Malzemeler;
20 gr Yumuşak tere yağ, 20 gr         Pudra şekeri, 20 gr Un, 20 gr İrmik, 20 gr Toz badem
Yapılışı;
Tüm malzeme mikserde 3 dk. Yavaş, 2 dk. Hızlı devirde çırpılır.
Tart Hamuru için;
Malzemeler;
80 gr Yumuşak tere yağı, 40 gr Toz şeker, 4 adet Bütün yumurta, 120 gr Un, 2 gr çubuk vanilya, 4 gr Portakal suyu tercihe bağlı kabuğunun rendesi de olabilir
Yapılışı;
Bütün malzeme mixerde 2 dk harmanlanır. Yuvarlak bir Silikonun içine karamel sos konur, sonra enginar kompot konur, üzerine badem kreması konur, en son tart hamuru ile kapatılıp 180 C fırında 20 dk pişirilir. Üzerine karamel jel sürülerek arzu edilen şekilde dondurmalı veya sade olarak servis edilir.

Leave a comment