You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı
Malzemeler;
4 adet orta orta boy patlıcan, 4 adet domates, 3 adet soğan,2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı dolma biber, 2 diş sarımsak, 5 gram taze fesleğen, 10 gram domates salçası, tuz, değirmen kara biber, 50 mlt zeytinyağı, 5 gr şeker, 10 gram maydanoz,
Yapılışı;
   Önce patlıcanlar alaca soyulup fırın veya ocakta pişirilir. Sonra ortasından hafif açılarak birazdan yapılacak iç konulması için yuva hazırlanır.Ayrı bir yerde tavada önce piyaz doğramış soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Soğanlar hafif pembeleştiğinde piyaz doğranmış kırmızı ve yeşil biberler atılır. 2 dk sonra salça ilave edilip. Salçanın kokusu çıktıktan sonra kabukları soyulmuş piyaz doğranmış domatesler ilave edilir. Kısık atşete 5 dk kaynadıktan sonra 250 mlt su ilave edilip fesleğen, tuz ve biberle tadlandırılıp kısık ateşte 10 dk kaynamaya bırakılır.Sonra patlıcanlar bir tepsiye konulur ve sotelenen malzemeler suyu süzülerek patlıcanların ortasına doldurulur.Süzülen su da tepsinin içine dökülür. 180 derece fırında  dk pişirilip üzerine ince kıyım maydanoz serpilerek ve kendi suyu ile birlikte servis edilir.
Püf noktaları;
& Patlıcanları yağda kızartmak yerine fırında veya ocak üzerinde közleyerek yapmak çok daha hafif ve lezzetli olmasını sağlar! & Salçanın tadı çok baskın ise bir kavururken bir miktar şeker ilave ederek tadını bastırabilirsiniz!& Sotelediğiniz sebzeleri ne kadar diri bırakırsanız o kadar güzel iç malzemesi ve dolayısıyla o kadar lezzetli bir yemek elde edersiniz.

Leave a comment