You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Hüseyin Bölük Biyografi

19.09.1977 Güney/Denizli doğumludur. İlk,orta ve lise öğrenimini memleketi olan Samsun’un Bafra ilçesinin Kolay Kasabasında tamamladı.
Turizme 1995 yılında Ankara’da üç yıldızlı bir otelde garson olarak başladı. Ankara ve Marmaris’te değişik otel ve restoranlarda dört yıl garsonluk yaptıktan sonra askerlik sonrası hep ilgi duyduğu aşçılık mesleğine geçiş yaptı. 2000 yılında İstanbul Radisson SAS Hotel’de komi olarak başladığı mutfak kariyerine aynı otelde çalıştığı altı yıl içerisinde kısım şefliği görevine kadar yükseldi.
Daha sonra kariyerine Bodrum Kempinski Hotel’de devam eden şef Bölük burada çalıştığı beş yılın son bir buçuk yılını otelin executive chefi olarak tamamladı.
Dedeman Hotels&Resorts International merkez ofisinde Kurumsal şef olarak iki yıl görev yaptı. Bu süre zarfında kendisi gibi idealist arkadaşlarıyla
A la Turka Gastronomi Derneğini kuran ve başkanlığını yapan Bölük ayni dönemde Türk Aşçı Milli Takım kaptanlığı görevine getirildi. İki yıllık görev süresi boyunca Almanya’daki aşçılık olimpiyatları dahil pek çok ülkedeki uluslararası yarışmalarda toplamda bir altın , 8 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak ülkesini başarı ile temsil etti.
Bir İsviçre zinciri olan Hapimag Resort Seagarden Hotel Bodrum’da 4 yıl executive chef olarak çalıştı. Bu süre zarfında; herşey dahil konseptine ve bilinçsiz tüketime tepki olarak başlattığı, recreative bir gastronomik akım olarak tanımladığı “Yasayan Mutfak” akımını kurdu ve marka patentini aldı. Aynı isimle Türkçe ve İngilizce siteler kuran şef Bölük youtube başta olmak üzere tüm sosyal medya kanallarında kendi kurduğu ve misafirleri mutfağın bir parçası yapmayı amaçlayan “Yasayan Mutfak” akımını dünyaya tanıtmaya çalışmaktadır. İşte her geçen gün akademik camiada bilinirliği artan, yerli yabancı bir çok üniversitede İngilizce makaleleri yayınlanan Yaşayan Mutfak uygulamalarından bazıları;
Şefle bir gün, Şefler yarışıyor, Canlı yayın, Master Class, Chef’s Table, Paint and Taste, Funny Culinary Day, Fashion in Kitchen…
Dört yıllık Hapimag deneyiminden sonra Hilton Türkbükü Bodrum Hotel’de bir yıl executive cheflik yapan Bölük 2017, 2019 tarihleri arasında Kazakistan’daki Rixos Khadisha Shymkent Hotelinde  executive cheflik yaptı.
Mayıs 2019 dan bu yana ise çok sevdiği, Yaşayan Mutfak Akımının pik yapacağına inandığı ve kendisinin BAŞYAPIT olarak tanımladığı Ajwa Kapadokya’da yiyecek içecek direktörü olarak kariyerine devam etmektedir.
Turizmde bu sabah, Turizm Ajansı ve Bodrum Kent Rehberi gibi online internet gazetelerinde köse yazarlığı yapan şef Bölük aynı zamanda usta bir şairdir.
İyi derecede İngilizce bilen Bölük evli ve üç çocuk babasıdır.

Leave a comment