You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Helva-i Hakani (6 kişilik)

Helva-i Hakani (6 kişilik)
Malzemeler;
75 gr un, 50 gr buğday nişastası, 60 gr pirinç unu, 300 mlt süt, 125 gr tereyağ ,300 gr bal, 125 gr badem içi, 150 gr kaymak
Yapılışı;
Kabukları soyulduktan sonra birkaç badem süsleme için ayrılıp kalanı havanda dövülür. Üç çeşit un bir kapta karıştırırlır.Ayrı bir yerde süt kaynatılıp içine bal eklenir ve sıcak tutulur. Tencerede yağ eritilip ateş söndürülür. Yağ biraz soğuyunca un ilave edilir. Ateş tekrar açılır ve un tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Bademler ilave edilip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurulur. Sonra ateş iyice kısılıp sıcak süt ve bal karışımı ilave edilir. Tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Tencerenin ağzına bez örtülür ve kapağı kapatılıp 20 dk dinlenmeye bırakılır. Kaymak küçük parçalara bölünür ve helva henüz ılıkkken üzerine atılır. Sonra karıştırılıp gül suyu veya tarçınla servis edilir.

Leave a comment