You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Geleneksel Türk Usulü mercimek çorbası

Geleneksel Türk Usulü mercimek çorbası kruton ekmek ve limon ile
Çorba için;
Malzemeler;
500   gr  kırmızı mercimek, 30 gr  tereyağ, 1 adet  havuç, 1 adet limon, 1adet soğan, 1 adet patates,2  lt su, 20 gr tuz
Yapılışı;
Mercimek bir kabın içinde bulanıklığı gidene kadar soğuk suyla iyice yıkanır ve süzülür. Bir tencere ile mercimek ocağa konulur. İçine 2 lt su ilave edilir. Ayrı bir yerde patatesin, havucun ve soğanın kabukları soyulur. İnce dilimler halinde doğranıp çorbanın içine atılır. Limon bıçakla ikiye bölünür.Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra çorbanın içine atılır. Kısık ateşte 1 saat kaynamaya bırakılır. Sonra içinden limonlar çıkarılır ve çorba blendır ile çekilir. Tel süzgeç yardımıyla süzülerek başka bir tencereye alınır.  Tereyağı küp şeklinde kesilip çorbanın içine atılır. Sonra tuz ilave edilip  ocaktan alınır.
Karamelize Soğan için;
Malzemeler;
2 adet soğan, 10 gr tereyağ
Yapılışı;
Soğanlar  jülyen doğranır. Bir tavada tereyağı ile karamelize olana kadar sotelenir.
Kruton ekmek için ;
Malzemeler;
2   dilim tost ekmek, 5 gr tereyağ
Yapılışı;
Tost ekmekleri kenarları kesildikten sonra küp doğranır ve eritilmiş tereyağı üzerine gezdirildikten sonra tepsiyle fırına sürülür. 170 derecede kızarana kadar  pişirilir.

Leave a comment