You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Fıstıklı lorlu dana karpaçyo mantısı

Fıstıklı lorlu dana karpaçyo mantısı parmesan peyniri ve portakal sos ile
Karpaçyo için ;
Malzemeler;
½ adet dana bonfile bütün (max. 1300 gramlık bonfilenin yarısı),  ¼ bağ taze fesleğen,  ¼ bağ taze kekik,1 diş Sarmısak, 10 gr Tuz, 5 gr Tane karabiber, 10 mlt  Zeytinyağı
Yapılışı;
        Dana bonfilenin sinirlerini temizleyin. Ayrı bir yerde fesleğen, kekik ve sarmısağı ince kıyın.Bonfileyi önce tuzla ve değirmen karabiber ile tadlandırın. Sonra üzerine zeytinyağı sürüp ince kıyım baharatların bonfilenin üzerine yapışmasını sağlayın. Sonra iyice ısıtılmış ızgarada bonfilenin her tarafını hızlıca dağlayın. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra tam bir halka şekline gelene kadar streçle sıkıca sarın ve dondurucuya atın.
Portakal Sos için ;
Malzemeler;
50 mlt  Taze sıkılmış portakal suyu, 10 gr japon turbu, 5 gr Krema
Yapılışı;
      Portakal suyunu ocağa koyun, rendelenmiş japon turplarını da ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Turplar iyice eriyip portakal suyu yarı yarıya azaldıktan sonra blendırda çekin ve soğumaya bırakın. Sonra krema ilave edip karıştırın.
Mantı için ;
Malzemeler;
20 gr Lor peyniri, 10 gr Antep fıstık, 5 gr ceviz, 5 gr taze fesleğen, truffle yağı
Yapılışı;
     Fıstık, ceviz ve fesleğeni ince doğrayıp lor peyniri ile karıştırın. Sonra donmuş bonfileyi çıkarıp slayserdan ince dilimler halinde dilimleyip çözülmeden lorlu içten koyup dilimin uçlarını büzün.Her dilimde aynı işlemi yapın ve porsiyona bu şekilde istediğiniz kadar mantı hazırlayın. Yanlız dikkat etmeniz gereken şey mantıları yaptıktan sonra hemen önceden sosunu hazırladığınız tabağa bekletmeden koymaktır. Aksi halde et çözülünce yerinden kaldıramazsınız ve dağıtırsınız. Fotoğrafta görüldüğü gibi roka ve balsamik kremi ile dekore edip ince dilimlenmiş parmesan peyniri ve truffle yağı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Leave a comment