You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Fıstıklı kuzu filetosu yaban kekiği sos ile

Fıstıklı kuzu filetosu yaban kekiği sos ile
Kuzu filetosu için ;
Malzemeler;
1 adet kuzu filetosu, 1 diş Sarmısak, 1 adet donmuş bütün tost ekmeği, 5 gr taze fesleğen, 30 gr kırık antep fıstık 5 gr kekik, 10 gr krema, tuz, tane kara biber
Yapılışı;
    Kuzu filetosu temizlenir ve uç kısmından bir miktar kesilir. Kesilen küçük parça krema ve sarmısak ile blendırda çekilerek kuzu fars elde edilir. Kuzu fars yeteri kadar tuz ve değirmen karabiber ile tadlandırılır. Bütün kuzu filetosu ince kıyım taze baharatlarla, tuz ve değirmen karabiberle tadlandırılır.Dilimlenmemiş bütün frozen tost ekmeği slayser da beş milim kalınlığında kesilir. Steçin üzerine 2 dilim ince tost ekmeği enlemesine uç uca gelecek şekilde açılır. Üzerine kuzu fars sürülür. Kuzu farsın üzerine kırık fıstık parçaları atılır. Sonra kuzu filetosu streç yardımıyla ekmeğe sarılır. Ekmeğin fazla olan kısmı kesilir. Fileto 2 dk fritözde ayçiçek yağında kızartılır. Böylece et ve ekmek kendini sıkacak etin suyu içinde kalacaktır. Sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişirilir.
Yaban kekiği sos için;
Malzemeler;
2 kg kuzu kemiği, 50 gr domates salçası,  2  gr defne yaprağı, 1 adet  havuç, 1 adet soğan, 20 gr  tereyağ,  1adet dolmalık biber, 2 diş sarmısak, 5 gr bal, 5 gr tuz, 20 gr taze kekik
Yapılışı;
Kuzu kemikleri ortasından kırılır ve 200 derece fırında 20 dk kızartılır. Daha sonra bir tencerede irice doğranmış soğan,sarmısak, havuç ve dolmalık biber tereyağ ile sotelenir, sebzelerin rengi değişmeye başladığında  salça ilave edilir,5 dk da salçayla beraber kavrulduktan sonra 2 lt su dökülür. Fırınlanmış kuzu  kemikleri de ilave edilerek kısık ateşte 12 saat kaynamaya bırakılır. Sonra ince bir bezden süzülür ve bir tavaya konulur, tekrar ocağa alınır, içine yaban kekiği ilave edilip kaynatılır. Yavaş yavaş tereyağı küpleri ilave edilir, Sos  koyulaştıktan  sonra tuz ve balla  tatlandırılır.

Leave a comment