You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Deniz mahsüllü kadınbudu köfte

Deniz mahsüllü kadınbudu köfte rezene tartar ve portakallı patates röştisi ile
Kadınbudu için ;
Malzemeler;
1 adet küçük boy ahtapot, 1 adet limon çubuğu, 1 adet tüp kalamar, 5 gr taze zencefil, 10 gr çim çim karides,5 gr taze kişniş, 40 gr levrek veya çipura fileto, 5 gr taze fesleğen, 20 gr somon fileto, 10 gr maydanoz, 10 gr pirinç, yarım limon, 3 gr tane karabiber, 10  gr tuz, 1 adet yumurta, 10 gr un, defne yaprağı
Yapılışı;
      Ahtapot; iri doğranmış yarım havuç, yarım soğan, yarım  limon, defne yaprakları, tane karabiber,  zeytinyağı ve yarım litre su ile birlikte bir tepsiye konulur ve  220 derece fırında 1 saat kuru sıcaklıkta ağzı kapalı bir şekilde pişirilir. Soğuduktan sonra ahtapotun yarısı derisinden ayırıp ince küpler halinde kesilir.Tüp kalamar bir tencerede soğan, sarmısak ve limon dilimleri ile kaynatılır. Kalamar haşlandıktan sonra çıkarılıp soğumaya bırakılır. Sonra kalamarın yarısı aynı ahtapot gibi ince küpler halinde doğranır.10 gr pirinç suda haşlanıp iyice süzülür. Levreğin derisi çıkarılıp karides ve somonla birlikte kıyma kıvamına getirilir. Zencefil, kişniş, limon çubuğu, fesleğen ve maydanoz ince kıyım doğranır.Bir kapta; Haşlanmış ahtapot, haşlanmış kalamar, karışık balık kıyması, ince kıyım taze baharatlar ve haşlanmış pirinç karıştırılır.  Limonun kabuğu bu karışıma rendelenir ve bir miktar limon suyu da ilave edilir. Sonra karışım tuz ve değirmen karabiberle tadlandırılıp yuvarlak dilimler halinde basılır. 20 dakika dondurucuda dinlendirdikten sonra elle şekillendirilir. Bir tabağa ayrı ayrı un ve çırpılmış yumurta konulur. Basılan köfteler önce una sonra yumurtaya bulanıp tavada pişirilir.
Portakallı patates röştisi için ;
Malzemeler;
1 adet portakal, 5 gr tuz, 1  adet iri patates, 2 gr tane kara biber, 5 gr taze fesleğen, 1 diş sarmısak, 5 gr krema
Yapılışı;
Patates soyulduktan sonra portakal ile birlikte rendenin ince tarafıyla rendelenir. Sarmısak ve fesleğen ince kıyılır. Rendelenen patatesin suyu sıkıldıktan sonra portakal rendesi, ince doğranmış sarmısak ve fesleğenle karıştırılıp krema  tuz ve değirmen karabiber ile tadlandırılır. Sonra istenilen ölçüde bir kalıba dökülür ve teflon tavada altlı üstlü pişirilir.
Rezene tartar için ;
Malzemeler;
1 adet rezene, 5 gr şeker, 1 adet limon, 10 gr tereyağ, 5 gr tuz
Yapılışı;
Rezene yıkandıktan sonra kök kısmı boydan 4 e bölünür ve bir tepsinin içine döşenir. Üzerine tuz, şeker,limon dilimleri, tereyağ ve az miktarda su konulup 180 derece fırında ağzı kapalı şekilde 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Piştikten sonra ince doğranır ve 2 adet patates röştisinin arasına konularak servis tabağına alınır.
Tereyağ limon sos için ;
Malzemeler;
10 gr tereyağ, 1 adet limon, 20 gr krema, tuz
Yapılışı;
Krema bir tava ile ocağa konulur. Hafif kaynamaya başladığında yavaş yavaş parça tereyağı ilave edilir.Sonra bir adet limonun suyu sıkılıp kıvamı kontrol edilerek ilave edilir. Limonun kabuğuda sosun içine rendelenir. Tuzla tadlandırılıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır.

Leave a comment