You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Dashi somonlu bahçe yeşillikleri salatası

Yağ limon soslu bahçe yeşillikleri salatası Dashi soslu somon dilimleri ile 

Yağ limon soslu bahçe yeşillikleri salatası Dashi soslu somon dilimleri ile
Dashi soslu somon için ;
Malzemeler;
10 mlt  soya sos, 40 mlt taze sıkılmış portakal suyu, 5 gr taze kişniş, 2 gr taze zencefil, 80 gr somon fileto
Yapılışı;
Kişniş ve zencefil ince doğranır. Soya sos ve portakal suyu ile karıştırılır. Somonlar parmka şeklinde dilimlenir.ve bu sosa yatırılır. Yarım saat sosta dinlendirildikten sonra teflon tavada glaze edilir. Marinasyondaki sos azar azar tavaya ilave edilerek çektirilir.
Salata için ;
Malzemeler;
3 adet enginar kalbi, 30 gr cherry domates, 10 gr iri kapari, 90 gr akdeniz yeşillikleri, 60 gr roka,  20 mlt zeytinyağı 10 mlt  taze sıkılmış limon suyu, 40 gr kırmızı taze biber, 40 gr sarı taze biber
Yapılışı;
Enginar kalbi haşlandıktan sonra ikiye bölünür ve ızgarada pişirilir. Yeşillikler iyice yıkanıp kurulandıktan sonra elle ikiye bölünür. Mikserde zeytinyağı ve limon suyu kıvam alana kadar karıştırılır. Sonra yeşillikler sosla karıştırılıp servis edilecek tabağa konulur. Yeşilliklerin etrafı enginar kalbi, iri kapari ve cherry domateslerle zenginleştirilir. Kırmızı ve  sarı biberlerin etli kısmı bıçakla sıyılır. Dış kısmı ince dilimler halinde kesilip buzda bekletilir.Dashi sosla glaze edilen somon dilimleri salatanın etrafına konulur. Salatanın üzerine biber şeritleri ilave edilerek servis edilir.

Leave a comment