You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Dane-i saru eşliğinde Terkib-i Çeşidiyye (4 kişilik)

Terkib-i Çeşidiyye dane-i saru eşliğinde ( 4 kişilik )
Dane-i saru için;
Malzemeler;
200 gr pirinç, 60 gr tereyağ, 200 gr badem, 2 gr safran, 200 mlt gül suyu, 30 gr bal, 10 gr tuz
Yapılışı;
Safran gül suyunun içinde iki saat dinlendirilir. Bademin kabukları soyulur. Pirinçler yıkanıp süzüldükten sonra bir tencerede tereyağı ile kavrulur. Sonra badem ilave edilir. Tuz atıldıktan sonra safranlı gül suyu süzülere pirince ilave edilir. Yeteri kadar su çekilip kısık ateşte 5 dk bekletilir ve sonra dinlendirilmeye alınır.
Terkib-i Çeşidiyye;
Malzemeler;
500 gr kuzu but, 150 gr kuzu kıyması, 150 gr kuru kayısı, 150 kuru erik, 150 gram badem, 300 gram elma, 300 gram ayva, 50 gram nar ekşisi, 20 gram bal, 10 gram nişasta, 30 mlt gül suyu, 10 gr tuz.
Yapılışı;
Bir bardak ılık su, bal ve nar ekşisi eriyinceye kadar iyice karıştırılır. Kuşbaşı doğranmış kuzu eti kısık ateşte pişirilir.Kavrulan etlere hazırlanan ballı karışım ve tuz ilave edilir. Çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 45 dk pişirilir. Su azalınca biraz daha su ilave edilir. Ayrı bir yerde kıymaya tuz atılıp yoğurulur ve küçük köfteler hazırlanır. Tencerede pişen et yumuşayınca köfteyi, kabukları soyulmuş badem, küp doğranmış ayva, kayısı ve erik ilave edilir. Tuzu kontrol edilip kısık ateşte 20 dk daha kaynatılır. Kayısılar yumuşayınca elmalar soyulup yarım ay şeklinde doğranır ve yemeğin üzerine döşenir. Tüm malzeler piştikten sonra yemeğin suyunu nişasta ve gül suyu karışımı ile koyulaştırılır.

Leave a comment