You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Buğdaylı ballı balık çorbası

Ballı buğdaylı balık çorbası (6 kişilik)
Malzemeler;
200 gr buğday, 1.5 kg levrek, 300 gr soğan, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet nane, 90 gr tereyağ, 60 mlt sirke, 50 gr buğday nişastası, 3 adet yumurta, 200 gr limon, 2 gr safran, 10 gr tuz
Yapılışı;
Bir gün önceden buğday ıslatılır. Ayrı bir kapta safran ve sirke üç saat dinlendirilir. Buğday beş bardak su ile kaynatılıp piştikten sonra süzülür. Balıklar temizlenip tuzlanır. Soğanlar kalın halka şeklinde doğranır. Maydanoz ve nane kabaca doğranır. Tencerede tereyağ eritilir. Soğanlar kavrulup sonra maydanoz ve nane eklenip kavurulur. Altı bardak su ve iki fincan sirke ilave edilip kaynatılır. Hazırlanan bu su başka bir tencereye süzülür ve balıklar kısık ateşte kaynatılır. Balıklar çıkarılıp etleri ayrılır. Balık suyu yeniden süzülüp temiz bir tencereye konulur. Kaynamaya başlayınca buğdaylar ilave edilir. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra kısık ateşe alınır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları iki limonun suyuyla çırpılır. 2 kaşık nişasta eklenir. Biraz çorba ile inceltilip safranlı sirke de ilave edilip karıştırıldıktan sonra azar azar çorbaya yedirilir. Yoğunlaşmaya başlayınca tuz ilave edilir. Balık parçaları servis tabağına konulup üzerine çorba ilave edilir. İnce kıyım maydanoz ile servis edilir.

Leave a comment