You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Bodrum usulü çökertme kebabı

Bodrum usulü çökertme kebabı hafif domates sos ve fesleğen ile
Patates için;
Malzemeler;
2 adet patates, 100 mlt ayçiçek yağı, tuz
Yapılışı;
Patates boydan 3 mm dilimler halinde slayserda kesilir. Sonra dilimler uzunlamasına jülyen kesilip suyun içine konulur. Bir müddet suda bekletildikten sonra iyice süzülür ve çıtırlaşana kadar fritözde kızartılır ve tuzlanır.
Kebab için;
Malzemeler;
200 gr dana bonfile, 1 diş sarmısak, 5 gr taze fesleğen, 20 gr tereyağ, 1 adet soğan, 30 gr  çırpılmış yoğurt,50 gr domates sos (sosun tarifi için Kadayıf Böreği’reçetesine bakınız! ) 50 mlt sıcak su, tuz, tane karabiber
Yapılışı;
      Bonfile temizlendikten sonra jülyen doğranır. Tavaya tereyağı ve et konulup kapağı kapatılır. Et önce kendi suyunu salar sonra suyunu çekmeye başlar. Et suyunun bir kısmını çektikten sonra jülyen soğan ve sarmısak ilave edilir. Soğanlar bir müddet  sotelendikten sonra domates sos ve sıcak su ilave edilip kapağı tekrar kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra taze fesleğen, tuz ve değirmen karabiberle tadlandırıldıktan sonra ocaktan alınır.Çıtır patatesler servis edilecek çukur tabağa alınır. Kebab kendi sosu ile birlikte patateslerin üzerine döşenir. Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.

Leave a comment