You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Bastı şeklinde pişirilen zeytinyağlılar

BASTILAR
TANIM Tüm ürünler pişme önceliğine göre en dayanıklısından hassasına doğru tencere veya güvecin içine üst üste döşenir.
ÖRNEK REÇETE Zeytinyağlı Taze Fasulye;Kılçıkları temizlenmiş ve boydan ikiye yarılmış fasulyeler tencereye döşenir. Üzerine ince kıyım soğan ile çekirdeği çıkarılmış, kabuğu soyulmuş aynı şekilde doğranmış domates konulur. Üzerine birkaç dilim çekirdeksiz portakal dilimi döşenir. Tadlandırıldıktan sonra yeteri kadar su ve zeytinyağı konulduktan sonra hafif nemli yağlı kağıt ile üzeri kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
PÜF NOKTALAR & Çok az şeker ve portakal dilimleri ana ürünün tadının damakta daha net hissedilmesini sağlayacaktır!& Yağlı kağıtla kapatmak en üstteki ürününde alttakilerle aynı derecede pişmesini sağlayacaktır!& Kısık ateş ve mümkünse bakır tencere veya toprak güveç lezzeti arttırır!& Bazı ürünlere yapılan pirinç, bulgur veya nohut ilavesi lezzet ve doyuruculuğu arttırır! Örn; Pırasaya pirinç konulması
BAŞLICA ÇEŞİTLER Taze Börülce / Ayva / Brokoli / Karnabahar / Havuç Kabak / Rezene / Mantar / Kuşkonmaz /  Ege otları Ispanak kökü / Semizotu kökü / Pırasa

Leave a comment