You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Akçaağaç şurubu ile glaze edilmiş tavuk budu

Akçaağaç şurubu ile glaze edilmiş tavuk budu
Tavuk budu için ;
Malzemeler;
2 adet tavuk budu, 5 gr  fesleğen, 80 mlt taze portakal suyu, 1 diş sarmısak, 50 mlt akçaağaç şurubu, tuz, karabiber
Yapılışı;
     Tavuk budları tek  kemik etin ucunda kalacak şekilde açılır. Tuz, rende sarmısak, ince kıyım fesleğen ve değirmen karabiber ile tadlandırılır. Ayrı bir kapta portakal suyu ve akçaağaç şurubu karıştırılır. Marine edilen tavuk butları bu sosun içerisine yatırılır ve dolapta 1 saat dinlemeye bırakılır.Daha sonra kızgın bir tavada tavukların her iki tarafı dağlanır. Sonra az miktarda marine sosundan ilave edilir.Sos azalınca tekrar bir miktar sos ilave edilir. Bu şekilde on dakika pişirildikten sonra kalan sosla birlikte 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Leave a comment